♥ Sura degar och söta smulor ♥ ♥ Tummade böcker ♥

Flickoffret av James Oswald

Publicerad 2015-06-06 22:29:29 i Böcker,

Hej igen!

Tredje gången vi hörs idag. Det här får inte bli en vana! :-). Recension nummer tio…

Flickoffret
Författare:
James Oswald

En kommissarie McLean-deckare

En ung flickas vanställda kropp upptäcks i en igenbommad källare. Hennes kvarlevor är omsorgsfullt utplacerade, efter vad som ser ut att ha varit en grym och makaber ceremoni. Händelsen tycks ha ägt rum för mer än sextio år sedan.

För den nytillsatte kriminalkommissarien Tony McLean i Edinburgh är detta ett »cold case« som borde ges låg prioritet men McLean kan inte släppa tanken på offret och hennes ohyggliga död. Samtidigt plågas Edinburgh av en rad blodiga mord. Det är dödsfall som inte uppvisar någon rimlig logik, och Edinburghpolisen står handfallen. McLean blir alltmer övertygad om att de nya morden på något sätt är kopplade till det vedervärdiga ritualoffret av flickan för över ett halvt århundrade sedan.

Flickoffret är den första boken i James Oswalds hyllade serie om kommissarie McLean. 

Vad tycker jag om boken?
Jag gillar den här boken. Kriminalkommissarie Tony McLean är en trevlig bekantskap som är lätt att tycka om. Han är noggrann och sympatisk. Ganska olik den gängse litterära polisen som ofta är nedgången, dricker för mycket eller har andra problem. Flickoffret är en spännande men otäck bok och det händer saker hela tiden. Slutet är oväntat och innehåller övernaturliga inslag. Som den praktiska och jordnära flicka jag är hade jag emellertid önskat en mer logisk upplösning och förklaring till bl.a. motivet. Men det är en petitess i det stora.

Flickoffret ska enligt utsago vara första boken i en serie om kommissarie McLean. Jag ser fram emot att följa honom!

Betyg: 4/5
Kramar, Cicci

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela